Saffie@work.jpg

Over qupus

 

Qupus is een architectenbureau gespecialiseerd in renovaties en bijzondere projecten. De ontwerpen van Qupus zijn pragmatisch, sensitief en met oog voor detail.

 

Qupus werkt in zowel grootschalige als kleinschalige architectonische en bouwkundige opgaves. Qupus beschikt over snelle doelgerichte ontwerpmethodes, een directe, open en persoonlijke benadering en staat garant voor een gestroomlijnde coördinatie van het bouwproces. Qupus opereert en coöpereert constant binnen een deskundig netwerk van gespecialiseerde architecten, bouwkundigen, kostendeskundigen, onderzoekers, theoretici en kunstenaars.

 

Werkwijze

 

Qupus benadert elk ontwerpvraagstuk specifiek, ongeacht de omvang of het type project. Tal van facetten en actoren onderzoeken we uiterst zorgvuldig. Wie is de opdrachtgever/gebruiker? Wat zijn de wensen van de opdrachtgever en/of gebruikers? Wat zijn de kwaliteiten en uitdagingen van een locatie. Wat is de Genius Loci (geest van de plek)? Wat zijn de fysische eigenschappen? Welke cultuurhistorische waarden verbind je aan een plek of object?

 

Deze waarden en randvoorwaarden vormen de basis voor het ontwerp. Aan de hand van schetsen, modellen en 3D tekenprogramma’s; Sketchup en Revit, werken we de concepten uit tot en met het technische ontwerp.

 

 
©131104-7302 bw.jpg

Rutger Kuipers

Architect MSc

andi.jpg

Andi Arifaj

Assistent Architect


You say to a brick, ‘What do you want, brick?’ And brick says to you, ‘I like an arch.’ And you say to brick, ‘Look, I want one, too, but arches are expensive and I can use a concrete lintel.’ And then you say: ‘What do you think of that, brick?’ Brick says: ‘I like an arch.’
— Louis Kahn