Gevel Kruispunt IJsselstein met nieuwe entree en glazen puien
Interieur Kruispunt IJsselstein grote zaal
Ontwerp van de bar in het Kruispunt
Interieur Kruispunt Bar meubel uit Fins vuren multiplex
Cementeren of kaleien van metselwerk in Kruispunt.
De entreehal van het Kruispunt
Garderoberuimte met toegang naar toiletten
Situatie voor de verbouwing

Situatie voor de verbouwing

Kruispunt IJsselstein

2016

 

Status: Opgeleverd

In opdracht van de Hervormde gemeente IJsselstein heeft Qupus het ontwerp verzorgd voor de complete verbouwing van het Kruispunt in IJsselstein. Het centrum met 1130 m² (BVO) is in gebruik als vergaderlocatie voor bijeenkomsten van de Hervormde gemeente IJsselstein en andere organisaties die gebruik willen maken van de verschillende vergaderruimtes.

Met de verbouwing heeft het gebouw een moderne makeover gekregen die recht doet aan de oorspronkelijke architectuur. Naast de totale herstelwerkzaamheden van de metselwerk gevel en de vervanging van de gevelkozijnen is met name gekeken naar een nieuwe logische routing door het gebouw. Daarbij is een nieuwe positie voor de hoofdentree gekozen, zijn de entreehallen opengewerkt en zijn toiletgroepen, garderobe en opbaarruimte hergepositioneerd in het gebouw.

Ook het gehele interieur heeft een makeover gekregen, waarbij het overheersende zwaar ogende metselwerk plaats heeft gemaakt voor een licht ruimtelijk interieurontwerp, waarbij verschillende houten elementen zorgen voor de accenten. In de grote zaal zijn de kruisende lessenaarsdaken voorzien van geluidsisolatie en lange lichtlijnen, door een genuanceerd kleurverschil komt het constructieve spel van de daken hier sterk naar voren.

 

Opdrachtgever: Hervormde gemeente IJsselstein
Aannemer: A.Schouten B.V.
Bouwkundig advies: Jan Schouten
Adviseur Bouwfysica en regelgeving: Nieman Raadgevende Ingenieurs
Constructeur: Bartels Ingenieursbureau BV
Installateur: Stigho Electro B.V.
Fotografie: Leon van Woerkom